Stavanger og kommune

stavanger

stavanger wiki

Oljehovedstaden Stavanger ligger i Rogaland fylke sørvest i Norge. Stavanger er sentrum for norsk oljeindustri og her finner du også hovedkontoret til Statoil.

Norsk oljemuseum

Som seg hør og bør for Norges oljehovedstad, har Stavanger et eget oljemuseum. Her kan man lære om hvordan olje og gass ble dannet og få et innblikk i all teknologien som oljeindustrien bruker.

Madlaleiren

Stavanger er kjent for mer enn bare olje. Rekruttskolen for sjøforsvaret, KNM Harald Haarfagre ligger på Madla, en leir som daterer seg fra 1871. Stavanger har også eget universitet. Det mangler dermed ikke på folkeliv i byen, der innbyggerne kaller seg for «siddiser».

Gladmatfestivalen

Rogaland fylke er et fylke som virkelig har tatt vare på og fått frem lokale produsenter og lokale råvarer. Stavanger har frembrakt flere kokker i verdensklasse og byen har et levende restaurantmiljø. Gladmatfestivalen, Skandinavias ledende matfestival, arrangeres i Stavanger hvert eneste år.

Gamle Stavanger

Gamle Stavanger er en del av byen som består av 173 små og hvitmalte trehus, som ble oppført på 1700- og 1800-tallet. Her finnes det flere gallerier og utsalgssteder der du kan kjøpe lokale håndverksprodukter.

Kongeparken for små og store barn

Har du barn med på tur eller liker du fart og spenning? Da er nok et besøk i Kongeparken noe for deg. Dette er Vestlandets største fornøyelsespark. Den kan skilte med mye moro for både små og store. Blant annet har de en sjokoladefabrikk og Norges største karusell, samt den høyeste. Her skulle det altså være noe for både liten og stor.

Lysefjorden og Preikestolen

Stavanger og området rundt er et eldorado for naturelskere. Ta en båttur på Lysefjorden og se fossefall, geiter, seler og natur som tar pusten fra deg. Preikestolen utenfor Stavanger er et yndet turistmål og gir deg en utsikt det ikke finnes maken til noe annet sted.

Vilt, vakkert og vått

Har du enda ikke fått nok av naturen Stavanger og omegn kan by på er kanskje surfing på Jæren akkurat noe for deg. Jæren har Norges beste forhold og det er surfing her året rundt. Er du nybegynner er sommeren og tidlig høst det beste tidspunktet for surfing.

Comments are closed.